Hieronder zie je direct mijn top 5 melkkannen, lees daaronder verder voor meer informatie!

Beste Melkkan
Beste Melkkan nr. 1: Rhinowares Stealth
Beste Melkkan
Beste Melkkan nr. 2: Barista Space
Beste Melkkan
Beste Melkkan nr. 3: Motta Europe
Beste melkkan
Beste Melkkan nr. 4: Barista Essentials
Beste Melkkan
Beste Melkkan nr. 5: Joe Frexx

Op deze pagina geef ik je mijn top 5 melkkannen voor Latte Art. Het belangrijkste element voor Latte Art is de textuur van de melk. Zolang jij glad, fluweelzacht microfoam creëert kun je met zo’n beetje elke melkkan prima Latte Art schenken. Een geschikte melkkan kan je resultaten echter drastisch verbeteren. Zo kan de juiste melkkan het opschuimen gemakkelijker maken en je Latte Art designs naar een hoger niveau tillen. Als je je wilt blijven ontwikkelen op het gebied van Latte Art is het dus belangrijk om de juiste melkkan te kiezen! Onderaan deze pagina zie je een aantal veelgestelde vragen over melkkannen, die kunnen helpen bij het kiezen. Veel plezier!

Hopelijk weet je nu welke vorm en formaat het best bij jou past, dan nu tijd voor de top 5 melkkannen voor Latte Art:

Beste Melkkan nr. 1: de Rhinowares Stealth

De Rhinowares Stealth is een RVS melkkan die aan de binnezijde bekleed is met een anti-aanbaklaag. Dit vermindert de weerstand van de melkkan, waardoor de melk gemakkelijk kan roteren. Dit vergemakkelijkt het opschuimen tot microfoam. De Stealth is naast de weergegeven blauwe versie, in meerdere kleuren beschikbaar is. Deze melkkan wordt gekenmerkt door een smalle, ronde schenktuit die iets naar voren helt aan het aand. Wat deze kan geschikt maakt voor alle designs, van harten tot de meer geavanceerde designs zoals de zwaan. 

Pluspunten

– Zeer goede kwaliteit/prijsverhouding

– Geschikt voor alle Latte Art designs, voor beginner tot expert

– Werkt vanwege de smalle schenktuit erg nauwkeurig

Minpunten

– Ietwat smalle handgreep

Eindoordeel

De Rhinowares Stealth ziet er strak uit, werkt zeer gemakkelijk en is geschikt voor alle latte art designs en elk niveau. Voor deze prijs krijg je ontzettend veel waar voor je geld, wat deze Rhinowares Stealth met recht de nr. 1 maakt van deze top 5 melkkannen voor Latte Art!

Interesse in de Rhinowares Stealth melkkan? Bekijk dan hier de prijzen, aanbiedingen en reviews:

Bekijk de prijs van de Rhinowares Stealth op Amazon!

Bekijk hier de prijs van de Rhinowares Stealth op bol.com!

Beste Melkkan nr. 2: de Barista Space

Beste Melkkan

De Barista Space melkkan is wat mij betreft de allerbeste melkkan voor Latte Art. Op de afbeelding zie je de “Rainbow Blue” uitvoering. Naast deze opvallende uitvoering is de melkkan in verschillende kleuren te kopen. De schenktuit van de Barista Space melkkan is relatief scherp, waardoor je meer controle hebt tijdens het schenken. Dit leidt al gauw tot strakke lijnen. Hoewel de vorm klassiek is, maakt de melkkan het rollen/roteren van de melk zeer gemakkelijk, wat optimaal is voor microfoam. De wand van deze RVS melkkan is vrij dun, waardoor je gemakkelijk de temperatuur kunt voelen met de hand. Dit zorgt ervoor dat je zeer nauwkeurig kunt zijn in de temperatuur van de melk, en voorkomt oververhitting. Bij de dikkere RVS wanden wordt de temperatuurregistratie namelijk nogal eens vertraagd.

Zie hier mijn review van de Barista Space Melkkan:

Pluspunten

– De scherpe tuit geeft veel controle over het tempo van het schenken, en resulteert in strakke lijnen

– Beschikbaar in vele originele uitgaven

– Geschikt voor alle latte art designs, van beginner tot expert

Minpunten

– De prijs is aan de hoge kant

Eindoordeel

De Barista Space melkkan is een veelzijdige melkkan die melk opschuimen tot microfoam gemakkelijk maakt. Het model is geschikt voor alle latte art designs, van Harten, Tulpen tot aan zwanen. De scherpe schenktuit geeft erg veel controle over de ‘pour’, waardoor je deze niet zult ontgroeien. Alleen vanwege de prijs, landt deze op nr. 2 in deze top 5 melkkannen voor Latte Art!

De Motta Europa melkkan is zeer geliefd onder barista’s wereldwijd, en wordt daardoor erg veel gebruikt. De Motta Europa wordt gemaakt van hoogwaardig RVS en heeft een karakteristieke vorm. De schenktuit is rond, waardoor je hier mooie, volle lijnen mee kunt schenken. Vanwege de “verlenge” schenktuit is het gemakkelijk om de melkkan zo te positioneren, zodat je de melk als het ware op de espresso kan leggen. Zo bepaal je makkelijk wanneer je de melk wilt laten verschijnen op het ‘canvas’ van de espresso.

Pluspunten

– Melk opschuimen tot microfoam gaat zeer gemakkelijk vanwege de vorm

– Zeer geschikt voor dikke, ronde patronen zoals harten en tulpen

– Vanwege de vorm van de schenktuit is het gemakkelijk om de melk op de espresso te “leggen” en daarmee zichtbaar te krijgen

Minpunten

Vanwege de naar boven toelopende vorm is de kans op overlopen groter

– Minder geschikt voor meer geavanceerde patronen zoals de zwaan

Eindoordeel

Het is begrijpelijk dat de Motta Europa door veel Barista’s ter wereld gebruikt wordt. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en daarmee perfect om latte art mee te oefenen. Voor beginners tot meer ervaren barista’s is deze daarom erg geschikt. Met recht de nr 3. in deze top 5 melkkannen voor Latte Art!

Interesse in de Motta Europa melkkan? Bekijk dan hier de prijzen, aanbiedingen en reviews!

Bekijk de prijs en reviews van de Motta Europa op Amazon!

Bekijk hier de prijs van de Motta Europa op bol.com!

De melkkan van Barista Essentials is qua vorm gelijk aan de Motta Europa, die met recht een van de meest populaire melkkannen is wereldwijd. Ook deze melkkan wordt gemaakt van hoogwaardig RVS, wat leidt tot een goede temperatuur beheersing. Verder ligt deze fijn in de hand en de verlengde schenktuit maakt deze melkkan erg geschikt voor Latte Art. Deze melkkan komt qua uitvoering erg dichtbij de Motta Europa, en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs! Het opschuimen met deze melkkan is ontzettend makkelijk, en je kunt hier mooie ronde figuren mee schenken.

Pluspunten

– Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

– Vanwege de vorm van de schenktuit kun je de melk gemakkelijk op de espresso “leggen”

– Zeer geschikt voor alle Latte Art Designs dankzij de speciale schenktuit

Minpunten

– Als je een andere vorm gewend bent kan de verhoogde schenktuit even wennen zijn

Eindoordeel

Met de Barista Essentials haal je een melkkan in huis met een zeer hoge prijs/kwaliteit verhouding. Hij is geschikt voor het opschuimen tot microfoam en het schenken van uiteenlopende Latte Art designs. Kortom, een zeer goed product voor een aantrekkelijke prijs.

Interesse in de Barista Essentials melkkan? Bekijk dan hier de prijzen, aanbiedingen en reviews:

Bekijk hier de prijs en reviews van de Barista Essentials Melkkan!

De Joe Frex melkkan heeft een karakteristieke vorm, waarbij de melkkan naar boven toe smaller wordt. Hij wordt uigevoerd in hoogwaardig glanzend RVS en is gemakkelijk te gebruiken. De schenktuit van de Joe Frex is vrij breed, maar puntig. Dit leidt tot prima controle over het schenken. De wand van de Joe Frex is vrij dik, waardoor het inschatten van de temperatuur op tast wat vertraagd wordt. Dit vergroot de kans op oververhitting, in vergelijking met andere modellen.  

Pluspunten

– Goede kwaliteit/prijsverhouding

– De melkkan is van hoge, stevige kwaliteit

– Geschikt voor alle Latte Art Designs

Minpunten

– De wand van de Joe Frex is vrij dik, waardoor deze minder temperatuurgevoelig is

– De melkkan is wat zwaarder vanwege de dikke wand

Eindoordeel

Met de Joe Frex haal je een melkkan in huis met een zeer hoge prijs/kwaliteits verhouding. Hij is geschikt voor het opschuimen tot microfoam en het schenken van uiteenlopende Latte Art designs. Waar de Joe Frex wat mij betreft wat te wensen over laat, is de temperatuurgevoeligheid vanwege de dikkere wand.

Interesse in de Joe Frex melkkan? Bekijk dan hier de prijzen, aanbiedingen en reviews:

Bekijk hier de prijs en reviews van de Joe Frex op Amazon!

Klik hier voor de prijs en reviews van de Joe Frex op bol.com!

Hiermee komen we aan het einde van de top 5 melkkannen voor Latte Art. Succes en veel plezier met je keuze, en onthoud: oefening baart letterlijk kunst!

Beste Melkkan: Veelgestelde Vragen

Bij het kiezen van een melkkan is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:

– Welk formaat melkkan wil ik gebruiken?

Het formaat van je melkkan hangt af van de grootte van de koffie die je serveert. Voor een enkele cappuccino heb je een kleinere melkkan nodig dan voor een enkele café latte. Ook kun je rekening houden met het aantal koffies dat je tegelijk zet. Als je vaak voor meerdere mensen tegelijk koffie zet, is het aan te raden om een melkkan te kiezen van minimaal 500 ml. Zelf heb ik twee formaten: 350 ml en 600 ml. Afhankelijk van het aantal personen of de grootte van de drank kies ik dan welke melkkan ik ga gebruiken.

– Wil ik een melkkan met ronde, of scherpe schenktuit? 

Kortgezegd leidt een ronde schenktuit tot meer volle, ronde lijnen en een scherpe schenktuit tot strakkere lijnen en meer nauwkeurigheid. Het verschil tussen beide vormen wordt uitgebreid en helder uitgelegd in onderstaande video. Deze video is te vinden op het Youtube Kanaal Sprometheus, een echte aanrader voor de hobby-barista!

Espresso Bereiden
De Beste Espressomachines voor thuis
De Beste Koffiemolens voor thuis
Melkkan Latte Art
Barista Les 1: Leer Melk Opschuimen voor latte Art
Espresso Bereiden
Barista Les 2: Espressogids voor Beginners
Logo de Hobby Barista
Translate Here»
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
Instagram