Bittere Espresso? Laten we dat oplossen!

Je hebt nieuwe bonen gekocht, je koffiemolen ingesteld en je kan niet wachten tot je die heerlijke espresso kunt proeven. De espresso ziet er goed uit, met een mooie laag crema. Dit kan niet misgaan denk je! Je zet het glas aan je lippen en neemt een slok, je verwacht de smaak te proeven die op de verpakking staat: Chocolade, Noten, Karamel en nog meer lekkers. Je slikt de koffie door, en je gezicht begint samen te trekken.. Het lijkt wel alsof je mond is geschuurd met schuurpapier! Nu weet je het.. de espresso die ik heb gezet is veels te bitter. Maar hoe los ik dit op?

Dit gebeurt elke (hobby)barista wel eens; je kunt namelijk nooit van tevoren weten welke instellingen nodig zijn bij nieuwe bonen. De kans dat de eerste espresso die je zet te zuur of te bitter is, is daarom groot. Op deze pagina wil ik je uitleggen hoe je dit gemakkelijk kunt oplossen. Namelijk door je koffiemolen iets groffer af te stellen, zodat de doorlooptijd (duur van contact tussen water en gemalen koffie) korter wordt. Ik zou dit in een lange tekst kunnen uitleggen. Maar een video is waarschijnlijk minstens zo effectief:

Espresso Bereiden
De Beste Espressomachines voor thuis
Top 5 Melkkannen voor Latte Art
Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate Here»
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
Instagram