Review Hario Skerton Plus (met video)

Beste Koffiemolen

Vandaag is het tijd voor een uitgebreide review van de Hario Skerton Plus. Deze handmatige koffiemolen is internationaal bekend onder de hobby-barista’s. Het was mijn eerste koffiemolen, met welke ik voor het eerst heerlijke espresso in eigen keuken haalde. In onderstaande video leg ik je uit hoe de Hario Skerton werkt; hoe stel je de maalgraad in? Hoe stel je m fijner af, hoe stel je m grover af? Daarnaast laat ik je zien hoe fijn en grof je kunt malen met deze koffiemolen. 

De Hario Skerton werkt best prettig. Vanwege de relatief grote hendel, hoef je minder vaak te draaien en minder kracht te gebruiken om de bonen te malen. Dat wil echter niet zeggen dat het vanzelf gaat, heb malen van een dubbele espresso kost al gauw enkele minuten. Voor wie niet vies is van een beetje handarbeid is deze molen in ieder geval in staat om fijn genoeg te malen voor espresso en grof genoeg voor filterkoffie:

Hario Skerton Plus
Espressomaling Hario Skerton
Espressomaling (fijne stand)
Grove maalstand Hario Skerton
Meest grove maalstand

Plus- en minpunten van de Hario Skerton Plus

Pluspunten

+ Zeer aantrekkelijk qua prijs, misschien wel de beste koffiemolen voor deze prijs!

+ Vanwege zijn formaat en gewicht neem je deze gemakkelijk mee op reis

Vanwege de grote hendel kost het malen minder kracht

Minpunten

 In de fijne maalrange heb je weinig opties, daardoor minder controle over de kwaliteit van het espresso shot

 De maling is niet erg consistent, goed genoeg voor de meeste machines. Maar de maling is met de elektrische molens die ik ken gelijkwaardiger.

Eindoordeel

Hoewel er het een en ander op de Hario Skerton Plus is aan te merken, is dit een product met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Als je het niet erg vindt om handmatig je koffie te malen dan is deze molen zeker eentje om te overwegen. Dit is nog meer het geval wanneer je ook van plan bent om andere zetmethoden te gebruiken. 

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate Here»
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
Instagram