De beste Barista Accessoires voor deze Black Friday (met video)!

Het is morgen weer tijd voor Black Friday. Misschien ben je net als ik de sites in de gaten aan het houden voor nieuwe producten en mooie aanbiedingen. Wellicht voor jezelf als hobby Barista, of om aan een koffieliefhebber kado te doen. Om je een idee te geven van wat ik zou aanraden geef ik je in onderstaande video alvast wat inspiratie. Alle producten die ik je in deze video laat zien gebruik ik zelf. Deze tips komen dus vanuit ervaring, veel plezier met kiezen!

In deze video komen de volgende producten aan bod:

Barista Accessoire nr. 1:

Loveramics Egg koffiekopjes 

De mooie, professionele koffiekopjes die worden gebruikt bij internationale Barista-evenementen. Uitermate geschikt voor Latte Art vanwege de perfecte hoogte- en breedte verhouding. In de video laat ik 3 groottes zien; de Flat White, Cappuccino en Café Latte. 

Bekijk hier de loveramics Egg op bol.com!

Barista Accessoire nr. 2:

Bodemloze filterdrager

De beste tool om je espresso bereiding eens goed onder de loep te nemen. Verdeel je de koffie wel gelijkwaardig, stamp je de koffie wel recht aan? Ontdek of er ‘channeling’ optreedt. Dit kun je allemaal gemakkelijk onderzoeken met behulp van de bodemloze filterdrager. Hét middel om je espressobereiding te perfectioneren!

* Let hierbij wel op de juiste maat het type zetgroep: gebruik je een 54mm filterdrager? Dan heb je een andere bodemloze filterdrager nodig dan een 58 mm filterdrager. 

Bekijk hier de bodemloze filterdragers op Amazon!

Barista Accessoire nr. 3:

Koffieverdeler

In mijn ogen een must-have voor de Barista. De koffieverdeler zorgt ervoor dat de gemalen koffie evenredig wordt verdeeld over het filterbakje. Dit zorgt voor een mooie, evenwichtige extractie van de koffie. Channeling treedt daardoor minder snel op, en het resulteert in een espressoshot dat mooi in balans is. Daarnaast kun je de koffieverdeler zo instellen, dat een (s)tamper niet meer nodig is.

Bekijk hier de koffieverdeler op Amazon!

Barista Accessoire nr. 4:

Melkkan voor Latte Art

Een Barista kan niet zonder zijn of haar melkkan. Een Barista zonder melkkan is als een schilder zonder kwast, en dat betekent geen kunst. De juiste melkkan is een belangrijke stap richting de beste melk en mooiste Latte Art figuren. In deze video laat ik je de Barista Space zien, je kunt echter ook denken aan de Rhinowares Stealth of de Motta Europa. Klik onderaan deze pagina voor de melkkan top 5.

Bekijk hier de Rhinowares Stealth op Amazon!

Bekijk hier de Motta Europa op bol.com!

Barista Accessoire nr. 5:

Hét Barista boek; De Thuis Barista

De Thuis Barista is een prachtig boek voor elke koffieliefhebber. Deze is geschreven en vormgegeven door Sander Schat, Ronals Buienhuis en Gerben Hettinga. Het boek staat boordevol informatie over koffie, technieken en prachtige afbeeldingen. Daarnaast komen er veel barista’s aan het woord, die mooi omschrijven wat koffie voor hen betekent. Staat daarnaast erg mooi in de boekenkast! 

Bekijk hier de ‘Thuis Barista’ op bol.com!

Barista “Accessoire” nr. 6:

De Sage Smart Grinder Pro

Deze koffiemolen kun je moeilijk een accessoire noemen, waarom staat deze dan in de lijst? Vanwege zijn hoge kwaliteit, gezien de lage prijs is het een zeer aantrekkelijk product voor elke hobby Barista of als kado voor een koffieliefhebber. Ik gebruik deze zelf al jaren met plezier, en kan hem daarom niet vaak genoeg aanraden. Op deze pagina vindt je meer informatie over de Sage Smart Grinder Pro.

Zie hier de prijs van de Smart Grinder Pro op Amazon!

Bekijk hier de prijs van de Smart Grinder Pro op bol.com!

Bekijk hier de prijs en reviews van de Smart Grinder Pro op Coolblue!

Bekijk hier de prijs van de Smart Grinder Pro op FonQ!

Veel plezier met het maken van je keuze!

De Beste Koffiemolens voor thuis
Espresso Bereiden
De Beste Espressomachines voor thuis
Top 5 Melkkannen voor Latte Art
Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate Here»
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
YouTube
Instagram